Pensotti

Unieke marathonvoorstelling over kapitaal en maatschappij
In Duisburg is Mariano Pensotti’s langverwachte marathon meesterstuk Diamante verrezen. Diamante is een fictieve arbeidersstad in Noord-Argentinië, die honderd jaar geleden werd gesticht door het private Duitse bedrijf Goodwind. In zes uur tijd beleef je, lopend door deze nederzetting, opkomst en ondergang van een stad waar het kapitaal regeert. Waar de bedrijfsresultaten je welzijn bepalen. Waar welvaart zegeviert, tot een geweldsuitbarsting, een dreigende economische crisis en een onrust zaaiende politieke campagne de utopie verstoren. Met Diamante van de wereldberoemde theatermaker Mariano Pensotti gaan coproducenten Noorderzon en Grand Theatre een ongekend avontuur aan, over de grens. Een bus brengt je van Groningen naar de Ruhrtriennale in Duisburg, een van de grootste theaterfestivals in Europa. Diamante is, behalve Pensotti op zijn best, een absoluut unieke Noorderzonervaring.